YAIYA RESORT: Hua Hin, Thailand

YaYai är en vacker liten oas strax utanför de Thailändska kungligheternas badort nr 1: Hua Hin, som ligger ungefär två timmar med bil från Bangkok Airport. Resorten passar bäst för dig som vill koppla av och komma bort från stadens sus och dus för att njuta av härlig miljö, privat strand, god mat, trevlig personal och, inte minst, ett low key spa av högsta klass.

Hotellet och deras poolvillor har en vacker design och det märks att man lagt ned både tid och kärlek på alla genomtänkta detaljer i inredningen.  Enligt mig så får hotell och resorts känsla och ”själ”, när du kan känna att någon verkligen tänkt ut hur varenda liten detalj skall vara och fungera.

En stor tillgång på YaYai är den fantastiska personalen. Värdarna är supertrevliga och de går verkligen den där ”extra milen” för att uppfylla dina önskemål. Det är lätt att se att personalen både älskar och verkligen är stolta över sin lilla resort! Språket kan vara ett problem ibland, men för det mesta allt som krävs är ett öppet sinne från oss, gäster, och det mesta löser snabbt.

Villorna och rummen är mycket fina. Vi bodde  i Villa 7 (men de flesta villor med ett badrum ser likadana ut). Stort badrum och fabolus duschrum. Rummet har allt du behöver, inklusive kaffebryggare, minibar, musik station, luftkonditionering, TV och mycket mer. Det enda skumma här var TVn’s placering eftersom du inte kan titta från sängen (vilket jag gillar om jag går på semester). Jag bokstavligen älskade att ha vår egen pool på andra våningenen och en trevlig skuggig daysala att koppla av i. Minimalistisk men även här stort fokus på detaljer.

Restaurangen är toppen. Även om det bara finns en restaurang på området så erbjuder de stor variation. Mina absoluta favoriter är deras thailändska rätter som faktiskt slog de flesta av mina tidigare matupplevelser i Thailand. Även priserna är bra (jämfört med andra hotell och resorts). Frukostbuffén var mycket trevlig. Inte så många saker att välja mellan men allt som erbjöds var verkligen hög kvalitet och för mig är viktigare än att bara kasta ut en massa saker så att det ser storslaget ut. En fin touch var att varje dag hade man en ny liten meny med varma frukosträtter att välja på utan extra kostnad.

Jag rekommendera verkligen YaiYa’a spa! Speciellt fotmassage (to die for) och deras Chacra Scrub med massage som även den var en fantastisk upplevelse.

Jag hoppas att du tar dig tid att besöka denna lilla resort. Jag skulle säga att det är perfekt för en romantisk helg få bort med din älskade, eller en längre vistelse med en chans till avkoppling och lugn för den person i behov av en paus från vardagens jäkt.

lay by the pool night

Our Rating

8 PRISVÄRT BOENDE

8 RUM

8 LÄGE

7 STANDARD

10 SOVKVALITET

8 RENLIGHET

9 SERVICE

HOTELLBAROMETERN. Betyg 1-10