TRAINING CAMP MIAMI BEACH SEPTEMBER 2018

Konditionsträningen har aldrig varit mer motiverande än när vi bränner kalorier under vår shoppingrunda längs Collins Avenue på väg mot en lunch ”Al Fresco” bland modeller och locals på Lincoln Road. På Training Camp Miami Beach väljer du själv hur länge du vill stanna! 1, 2 eller 3 veckor!

Svettas i kapp med filmstärnorna på David Barton Gym som mer liknar en nattklubb än en träningsanläggning och häng med på en WOD där vi kliver ut ur boxen och kör järnet på stranden. Fortsätt med ett beachyogapass i den magiska solnedgången.
Njut sedan av en drink på en roof-top ”with a view” innan du avslutar kvällen bland dragqueens, paraplydrinkar och svettiga turister på Ocean Drive. Vi kan lova att du sen kryper ner mellan lakanen fylld av nya intryck. Om du inte fortsätter dansa tills solen går upp förstås.
Vår resa till Miami Beach ger dig möjlighet att välja bland mängder av aktiviteter inom gruppträning, crossfit, yoga och dans. Och vill du hellre slå dig ner under en palm med en bok och en kall mojito för att bara vara, går det självklart lika bra!

MIAMI BJUDER PÅ EXKLUSIVA KONTRASTER…
Milsvida stränder och designade hotellpooler, svala uteserveringar och glamourösa cocktailpartyn på exklusiva lyxjakter. Allt detta i kontrast till en avlappnad BBQ på stranden med allsång runt brasan innan vi tar ett nattdopp och vandrar hemåt längs boardwalken.  Några av världens främsta Spa finns i Miami. Stilla oaser dit du kan ta din tillflykt för att ladda batterierna och bara skämma bort dig själv. Kanske följer du också med på en dagstur till Key West,
shoppar loss på ett av USAs största outlets eller brottar ner en alligator i Everglades? 

…OCH TOPPAR ALLT MED TRÄNING UTÖVER DET VANLIGA! 
Ett av världens främsta träningsmeckan bjuder på klasser med de bästa instruktörerna. Lägg till detta våra influgna instruktörer från Sverige och du vet att du kan förvänta dig träning i världsklass. Vad sägs om yoga och afro på stranden, morgonjogg på den världsberömda boardwalken, bootcamp i sanden, och inte minst ett medlemskap
på David Barton Gym! Gymmet som jämförs med nattklubben Studio 54! 

 

ALLT OM RESAN

till årets hetaste resmål
morning-run-wallpapers_37164_1680x1050

Vi har valt ut hotel med charm, funktionalitet, snygg design samt inte minst bra mat och service.
Du kan välja på fyra olika boendenivåer. Budget, standard, premium och DeLuxe. Den som önskar kan även köpa endast aktivitetspaket och istället själv boka boende.

Med flygbolagens många kampanjer önskar många möjligheten att själva kunna boka sitt flyg via nätet för att få bästa pris. På det sättet väljer du själv om du vill ha en kort, bekväm resa med direktflyg eller om du hellre reser billigast möjligt, och ger avkall på bekvämligheten till förmån för att sedan kunna lägga pengarna på annat. Våra priser är därför exkl. flyg. Vi kan till Miami Beach bl.a. rekommendera Norwegian, för dig som bokar i god tid då du kan hitta enkelbiljetter från 1 500kr inkl. avgifter.  Norwegian flyger direkt från bl.a. Stockholm, Oslo och Köpenhamn och landar i Fort Lauderdale som ligger ca 50 minuter från South Beach. Flyger du med något annat flygbolag så kan du landa på Miami International Airport. Därifrån tar det ca 20 minuter till South Beach.
Vill du hellre slippa leta flyg så hjälper vi dig gärna. Maila eller ring vår resebyråpartner för hjälp. Glöm inte att vara noga med att berätta att du tillhör ”Travel By Jonas Hedqvist”, för allra lägsta pris. Du kan även boka dina transfers till och från flygplatsen genom oss.  Information om detta kommer efter bokning. 

H är kan du läsa lite om de träningsaktiviteter vi erbjuder under resan.

  • CrossFit: Vi gästar ”Reebok CrossFit Miami Beach”. Deras box är en av de bästa i landet och består av ca 700 m2 med utrustning i världsklass. Vi kör järnet på världsberömda 5th Street Gym där legendariska Angelo Dundee tränade Muhammed Ali och självklart blir det också mycket utomhusträning.
  • Yoga: Vi yogar inomhus och ute. Passa på att testa olika yogadicipliner eller fördjupa dig i en favorit. Förutom Hatha Ashtanga, Vinyasa, Anusara och Power Yoga, blir det även möjlighet till meditation och fördjupning i Pranayama samt en härlig avslutande Satsang.
  • Dans: Nya trender och gamla favoriter. Vi blandar kända klasser med det senaste och hetaste! Afro, Burlesque, Ballet Body Toning, Danceathon Fitness, Mitana, Videography och mycket mer. Älskar du Zumba? Miami är zumbagrundaren Beto Perez hemstad, och självklart ger vi dig möjlighet till att besöka studion där Beto kör sina klasser. Räkna med ett galet drag!
  • Gruppträning: Självklart ger vi dig möjlighet till att  erbjuda ett stort urval av gruppträning med fantastiska instruktörer. På schemat hittar du allt från konditions och styrkeklasser till klasser såväl på som under vatten!
  • David Barton Gym: Samtliga resenärer har tillgång till USAs mest omtalade gym: David Barton Gym South Beach.  När anläggningen öppnade för snart fyra år sedan så skrev Times Magazine bland annat: ”Om Studio  54 någon gång skulle återuppstå och pånyttfödas som ett gym: Då skulle det utan tvekan vara här!” Här ryms förutom ett gym i världsklass och träningsstudios anpassade för såväl träning, dans, yoga och spinning även en studio med pilatesmaskiner, ångbastus, ett fullskaligt spa, tre pooler och egen beach club. Det är inte att undra på varför DBG blivit ett favorittillhåll för artister och Hollywoodskådisar på semester på USAs riviera. 

H är hittar du en förteckning på vilka aktiviteter och utfärder du kan välja på under resan
Coctailparty med välkomstdrink och tilltugg.
Cuban Night
B.B.Q on the Beach. En förtrollad kväll på stranden med god mat och dryck, underhållning och fantastiskt sällskap. (Mat ingår. Dryck köper du själv)
TRAINING CAMP MIAMI 2015: The End.  En avskedskväll med minnen, glädje och förtrollande utsikt över havet. Enklare dryck och tilltugg ingår.
Miami Design District med middag*
Shopping, Shopping, Shopping! Dags att fly solen för att botanisera i stans bästa outlerts och malls!
Comedy Night!
Not your standard BINGO! (Everything but standard)
The VIP-experience: Miami Beach by Night.
Orlando med bland annat Disney World. Välj en eller två dagar.
Aligatorsafari i Everglades.
Lyxig brunch på The Setai med Champagne och livemusik (se meny).
Burlesque & Cabaret. En intim showkväll på krogen.
Spa and the beach. En heldag med pool, spa, skön massage mm på bästa The Standard Spa.
Heldag till Key West med eller utan övernattning.
Kändisspotting från kryssnigsbåt. Se stjärnornas lyxiga hem från vattnet.
Drag It Up! Spektakulär Dragshow bland bilar, palmer och turister på Ocean Drive.

F ör att du skall kunna anpassa din resa till en budget som passar just dig, så erbjuder vi fem olika prisnivåer. Boende är inkluderat i fyra av dessa.

ENDAST AKTIVITETSPAKET
Endast våra aktiviteter. Du bokar eget boende.
1 vecka: 2950:-
2 veckor: 4150:-
3 veckor: 4950:-

PAKET MED BUDGETHOTELL 
I priset ingår förutom samtliga klasser även välkomstdrink, samt del i rum på budgetboende med delat badrum i korridoren.
Utöver aktivitetspaketet så betalar du fr. 290:- per person och natt i tillägg för ditt boende.

STANDARDPAKET 
I priset ingår samma som ovan men logi sker i mindre dubbelrum på standardhotell med egen dusch och wc på rummet.
Utöver aktivitetspaketet så betalar du fr. 590:- per person och natt i tillägg för ditt boende.

PREMIUM 
I priset ingår samma som ovan men logi sker i fina, något större dubbelrum med egen dusch och wc på rummet.
Utöver aktivitetspaketet så betalar du fr. 890:- per person och natt i tillägg för ditt boende.

DE LUXEPAKET 
I priset ingår samma som ovan men logi sker i större dubbelrum på ett av de lyxigare hotellen. På rummet finner du som väljer detta alternativ naturlitvis en flaska champagne, frukt, snacks och lyxig choklad vid ankomsten.
Utöver aktivitetspaketet så betalar du fr. 1350- per person och natt i tillägg för ditt boende.

B ifogat schema är ett preliminärt program. Tider och utbud kan förändras utifrån antalet deltagare och andra omständigheter. Val av aktiviteter görs inför avresa.

Här kan du se ungefär hur ett vanligt dagsprogram ser ut. Vi erbjuder förutom morgonpasset två träningstider på förmiddagen och två på eftermiddagen.  Utbudet varierar naturligtvis en del dag för dag och vissa aktiviteter kan vara väderberoende. Detaljerat dagsschema skickas till dig inför avresan.

07:30: Powerwalk/morgonjogg/morgonyoga
08:30: Frukost (fram till 10:30)

09:30: Förmiddagsträning 1*
10:30: Förmiddagsträning 2*
11:30: Egentid, gym, utfärder, guidade turer, shopping. Eller varför inte ligga på stranden!
13:30: Lunch. På egen hand el. gemensamt.
14:30: Se 11:30.
17:00: Eftermiddagsträning 1*
18:00: Eftermiddagsträning 2*
20:30: Fördrink och apetizer.
21:00: Middag. På egen hand eller på dagens restaurang.
23:00: Miami By Night.

*= Flera träningsalernativ erbjuds samtidigt. 

Upptäck Miami Beach på egen hand.


Under resan finns gott om tid att utforska Miami med omnejd på egen hand. Vi hjälper dig med kartor och ser till att även dina egna äventyr blir till härliga minnen.

Allmänna villkor
Läs noga igenom de allmänna vilkoren. Observera att dessa i vissa fall helt eller delvis ersätts av de särskillda vilkoren som du hittar längre ned.

Villkoren är skapade av:
Svenska Bussbranschens Riksförbund
Rese- och Turistindustrin i Sverige, RTS
Föreningens Svenska Bilresearrangörer
Nätverket Svensk Turism (utom punkten om antal tillgängliga platser vid annonsering i dagspress)
Svenska Resebyråföreningen
om inte bristerna orsakats av felaktig information från arrangören eller återförsäljaren.

1. Avtalet
1.1 Arrangören ansvarar gentemot resenären för vad denne har rätt att fordra till följd av avtalet. Ansvaret gäller även för sådana prestationer som skall fullgöras av någon annan än arrangören. Om återförsäljaren är part i avtalet, ansvarar han mot resenären på samma sätt som arrangören.
1.2 Uppgifter i arrangörens kataloger och broschyrer är bindande för denne. En arrangör får dock ändra uppgifter i kataloger eller broschyrer innan avtal har träffats. Detta får dock endast ske om ett uttryckligt förbehåll om det har gjorts i katalogen eller broschyren och om resenären tydligt informeras om ändringarna
1.3 Arrangören skall hålla resenären underrättad om frågor av betydelse för resenären som sammanhänger med avtalet.
1.4 En anslutningsresa eller ett specialarrangemang ingår i avtalet endast om den sålts eller marknadsförts tillsammans med huvudarrangemanget för ett gemensamt pris, eller för skilda priser som är knutna till varandra.
1.5 Avtalet är bindande för parterna när arrangören skriftligen har bekräftat resenärens beställning och resenären inom avtalad tid betalt överenskommen anmälningsavgift enligt arrangörens anvisningar. Arrangören skall bekräfta resenärens beställning utan dröjsmål.

2. Betalning av priset för resan
2.1 Resenären skall betala resans pris senast vid den tidpunkt som framgår av avtalet.
2.2 Arrangören får inte kräva slutbetalning av resans pris tidigare än 40 dagar före avresan, om inte annat särskilt överrenskommits. (se särskilda villkor)
2.3 Arrangören får i samband med bekräftelsen ta ut en första delbetalning (anmälningsavgift). Anmälningsavgiften skall vara skälig i förhållande till resans pris och omständigheterna i övrigt.
2.4 Om resenären inte betalar resans pris i enlighet med avtalet har arrangören rätt att häva avtalet och behålla anmälningsavgiften som skadestånd om inte detta är oskäligt.

3. Resenärens rätt till avbeställning av resan
3.1 Resenären har rätt att avbeställa resan enligt följande.
– Vid fastställande av resans pris skall i resans pris inte inräknas vad resenären erlagt för avbeställningsskydd.
– Avbeställningskostnaden är alltid lägst 200 kronor per resenär.
3.1.1 Vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresan skall resenären erlägga 5 % av resans pris.
3.1.2 Vid avbeställning senare än 30 dagar, men tidigare än 14 dagar före avresan skall resenären erlägga 15 % av resans pris.
3.1.3 Vid avbeställning senare än 14 dagar, men tidigare än 24 timmar före avresan skall resenären erlägga 50 % av resans pris.
3.1.4 Sker avbeställningen inom 24 timmar före avresan skall resenären betala hela resans pris.
3.1.5 För s.k. bilpaketresor (resa med egen bil, färjetransport och inkvartering i stuga eller lägenhet) gäller att resenären skall betala hela resans pris vid avbeställning senare än 30 dagar före avresan. Vid avbeställning dessförinnan gäller punkt 3.1.1.
3.2 Resenär som har träffat avtal om avbeställningsskydd har rätt att avbeställa resan, enligt följande.
– Vid fastställande av resans pris skall i resans pris inte inräknas vad resenären erlagt för avbeställningsskydd.
– Vid avbeställning enligt punkt 3.2 har resenären inte rätt att få tillbaka vad han betalat för avbeställningsskyddet.
3.2.1 Om resenären har avbeställningsskydd får resan i fall som anges i punkt 3.2.2 – 3.2.4 avbeställas utan annan kostnad än den expeditionsavgift som framgår av arrangörens katalog eller broschyr. Expeditionsavgiften får högst uppgå till 5 % av resans pris dock högst 200 kronor.
3.2.2 Avbeställning får ske om resenären eller dennes make/maka/sambo, resenärens eller dennes makes/makas eller sambos släkting i rakt upp- eller nedstigande led eller syskon eller person med vilken resenären gemensamt beställt resan före avresan men efter det att avtalet blivit bindande för resenären enligt punkt 1.5 drabbas av allvarlig sjukdom, försämrat sjukdomstillstånd eller olycksfall och denna händelse är av sådan art, att resenären inte rimligen kan genomföra resan.
3.2.3 Avbeställning får ske om annan händelse drabbar resenären efter det att avtalet blivit bindande enligt punkt 1.5 och om händelsen är av så ingripande karaktär för resenären att det inte är rimligt att kräva att resenären skall genomföra resan. Resenären skall inte ha kunnat råda över händelsen och vare sig känt till eller bort känna till denna då resan beställdes. Sådan ingripande händelse är t ex brand i den egna bostaden.
3.2.4 Avbeställning får ske om person med vilken resenären gemensamt beställt resan avbeställer sin resa med stöd av punkterna 3.2.2 eller 3.2.3 och det är oskäligt att resenären skall genomföra resan utan den andra personens sällskap.
3.2.5 Resenär som avtalat om gemensam inkvartering med annan resenär/andra resenärer som avbeställt resan med stöd av punkterna 3.2.2 – 3.2.4 skall erhålla inkvartering av samma standard som enligt avtalet på avtalat eller likvärdigt hotell/anläggning, i rum/lägenhet som är storleksmässigt anpassad till kvarstående antalet resenärer utan extra kostnad. Kan någon sådan inkvartering inte tillhandahållas skall inkvarteringen ske enligt avtalet utan ytterligare kostnad för resenären.
3.2.6 Resenären skall avbeställa resan så snart som möjligt efter det att avbeställningsanledning uppkommit. Grunden för avbeställningen skall på tillförlitligt sätt styrkas med läkar- och/eller släktskapsintyg.
3.3 Avbeställning skall ske på det sätt som anges i katalog, broschyr eller i färdhandlingarna.
3.4 Efter avbeställning skall belopp som resenären har tillgodo enligt ovan återbetalas utan dröjsmål, dock senast 14 dagar efter avbeställningen.

4. Resenärens rätt att överlåta avtalet
4.1 Resenären får överlåta avtalet till någon som uppfyller alla villkor för att få delta i resan. Ett sådant villkor kan t ex vara att transportföretag eller annan som arrangören har anlitat enligt gällande regler skall godta byte av resenär. Resenären måste i skälig tid före avresan underrätta arrangören eller återförsäljaren om överlåtelsen.
4.2 När avtalet har överlåtits är överlåtaren och förvärvaren solidariskt ansvariga gentemot arrangören eller återförsäljaren för vad som återstår att betala för resan och för extra kostnader, dock högst 200 kr, som kan uppkomma på grund av överlåtelsen.

5. Arrangörens ändringar före avresan och inställande av resan
5.1 Arrangörens rätt att ändra avtalsvillkoren
Arrangören får ändra avtalsvillkoren till resenärens nackdel endast om det framgår tydligt av avtalet att detta får ske.
5.2 Resenärens rätt att frånträda avtalet
Resenären får frånträda avtalet, om arrangören förklarar att han inte kommer att fullgöra vad han åtagit sig och avtalsbrottet är av väsentlig betydelse för resenären. Resenären får också frånträda avtalet om avtalsvillkoren ändras väsentligt till hans nackdel. Om arrangören avser att bryta avtalet eller om han vill ändra avtalsvillkoren, skall han underrätta resenären snarast och därvid lämna besked om dennes rätt att frånträda avtalet enligt första stycket. Resenären skall inom skälig tid meddela arrangören eller återförsäljaren om han vill frånträda avtalet. Gör han inte det, förlorar han sin rätt att frånträda avtalet.
5.3 Resenärens rätt till ersättningsresa
Frånträder resenären avtalet enligt punkt 5.2 har han rätt till en annan paketresa som är av likvärdig eller högre kvalitet, om arrangören eller återförsäljaren kan erbjuda detta. Om resenären godtar en sämre ersättningsresa har han rätt till ersättning för prisskillnaden. Avstår resenären från sin rätt till ersättningsresa, eller kan en sådan resa inte erbjudas, skall han snarast få tillbaka vad han har betalat enligt avtalet. Bestämmelserna i första och andra styckena gäller också om arrangören ställer in resan utan att resenären är skuld till det.
5.4 Resenärens rätt till skadestånd, arrangörens inställande av resa
I sådana fall som avses i punkt 5.3 har resenären rätt till skadestånd från arrangören, om det är skäligt. Rätt till skadestånd på grund av att arrangören ställt in resan föreligger inte om arrangören visar
1. att färre personer än ett i avtalet angivet minimiantal anmält sig till resan och resenären senast 14 dagar före avresan skriftligen underrättats om att resan ställts in (vid resor med en varaktighet av högst 5 dagar gäller att resenären skall underrättas senast 10 dagar före avresan), eller
2. att resan inte kunnat genomföras på grund av ett hinder utanför arrangörens kontroll som denne inte skäligen kunde förväntas ha räknat med när avtalet ingicks och vars följder denna inte heller skäligen kunde ha undvikit eller övervunnit. Beror det på någon som arrangören har anlitat att resan har ställts in, är arrangören fri från skadeståndskrav enligt första stycket 2 endast om också den som han har anlitat skulle vara fri enligt den bestämmelsen. Detsamma gäller om orsaken är hänförlig till någon annan i ett tidigare led.
5.5. Ändring av priset Inträffar kostnadsökningar för arrangören efter det att avtalet enligt 1.5 ovan blivit bindande för parterna, får arrangören höja priset för resan med ett belopp som motsvarar kostnadsökningarna om dessa beror på:
1. ändringar i transportkostnader
2. ändringar i skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan, eller
3. ändringar i växelkurser som påverkar arrangörens kostnader för resan.
Priset får höjas med ett belopp som motsvarar resenärens andel av den kostnadsökning som arrangören drabbas av för genomförandet av avtalet förutsatt att denna kostnadsökning är av sådant slag som anges i 1 – 3 ovan i denna punkt. Om t ex en avgift enligt punkt 2 ovan ökar med 100 kronor för varje resenär får priset höjas med samma belopp. Om resenären så begär är researrangören skyldig att redovisa hur prishöjningen beräknats. Rätt till prishöjning enligt 1 och 3 ovan föreligger endast om kostnadsökning överstiger 60 kr. Priset får inte höjas under de sista 20 dagarna före den avtalade avresedagen. Arrangören skall så snart som möjligt underrätta resenären om prisförändringarna. Resans pris skall sänkas om arrangörens kostnader tidigare än 20 dagar före den avtalade avresedagen, av samma skäl som ovan angivits, minskar. Vid kostnadsminskning enligt 1 och 3 ovan skall priset sänkas endast om kostnadsminskningen överstiger 60 kr.
5.6 Arrangörens och resenärens rätt att frånträda avtalet vid ingripande händelser m m.
Såväl arrangören som resenären har rätt att frånträda avtalet, om det efter det att avtalet blivit bindande för parterna enligt punkt 1.5 på eller i närheten av resmålet eller utefter den planerade färdvägen inträffar katastrof, krigshandling, generalstrejk eller annan ingripande händelse, som väsentligt påverkar resans genomförande eller förhållandena på resmålet vid den tidpunkt då resan skall genomföras. För att utreda om händelsen är av sådan allvarlig karaktär som ovan angivits skall sakkunniga svenska eller internationella myndigheter rådfrågas.

6. Arrangörens ändringar efter avresan, fel och brister
6.1 Uteblivna prestationer
Om efter avresan en väsentlig del av de avtalade tjänsterna inte kan tillhandahållas, skall arrangören ordna lämpliga ersättningsarrangemang utan extra kostnad för resenären.Kan ersättningsarrangemang inte ordnas eller avvisar resenären på godtagbara grunder sådana arrangemang, skall arrangören, om det är skäligt, utan extra kostnad för resenären tillhandahålla likvärdig transport tillbaka till platsen för avresan eller till någon annan ort som resenären godkänner. Innebär en förändring i avtalet enligt första eller andra stycket en försämring för resenären, är han, om det är skäligt, berättigad till prisavdrag och skadestånd.
6.2 Andra fel och brister
Vid andra fel i de avtalade tjänsterna än sådana som anges i 6.1 har resenären rätt till prisavdrag och skadestånd, om inte felet beror på honom.
Resenären har inte rätt till skadestånd, om arrangören visar att felet beror på ett hinder utanför arrangörens kontroll som denne inte skäligen kunde förväntas ha räknat med när avtalet ingicks och vars följder denne inte heller skäligen kunde ha undvikit eller övervunnit.
Om felet beror på någon som arrangören har anlitat, är arrangören fri från skadeståndsansvar enligt andra stycket om också den som han har anlitat skulle vara fri enligt den bestämmelsen. Detsamma gäller om felet beror på någon annan i ett tidigare led. Vid fel som har sin grund i omständigheter som beskrivs i andra eller tredje stycket skall arrangören genast ge resenären den hjälp som behövs.
6.3 Skadeståndets omfattning
Skadestånd enligt dessa villkor omfattar förutom ersättning för ren förmögenhetsskada, ersättning för personskada och sakskada.
Skador som omfattas av bestämmelserna i sjölagen (1994:1009), luftfartslagen (1957:297), järnvägstrafiklagen (1985:192) eller lagen (1985:193) om internationell järnvägstrafik ersätts enligt nämnda lagar i deras lydelse då skadan inträffade i stället för enligt dessa villkor. Arrangören är dock alltid skyldig att ersätta resenären för vad denne har rätt att fordra enligt de nämnda lagarna. Det åligger resenären att i möjligaste mån begränsa skadan.

7. Reklamation och avhjälpande
7.1 Resenären får inte åberopa fel i vad han har rätt att fordra till följd av avtalet, om han inte inom skälig tid efter det att han märkt eller bort märka felet underrättar arrangören eller återförsäljaren om felet. Detta bör om möjligt ske på resmålet.
7.2 Utan hinder av 7.1 får resenären åberopa fel, om arrangören eller återförsäljaren har handlat grovt vårdslöst eller i strid mot tro och heder.
7.3 Om resenären framför klagomål som inte är obefogade, skall arrangören eller dennes lokala representant genast vidta åtgärder för att finna en lämplig lösning.

8. Resenärens ansvar under resan
8.1 Arrangörens anvisningar m m
Resenären är skyldig att följa de anvisningar för resans genomförande som lämnas av reseledaren eller av annan person som arrangören anlitar. Resenären är skyldig att respektera de ordningsregler som gäller för resan och för transporter, hotell etc. och uppträda så att medresenärer eller andra inte störs. Om resenären på ett väsentligt sätt bryter mot detta, kan arrangören häva avtalet.
8.2 Resenärens ansvar för skada
Resenären är ansvarig för skada som denne vållar arrangören genom försummelse, t ex genom att inte följa lämnade anvisningar eller föreskrifter.
Det åligger resenären att ersätta skada som är lagligen grundad gentemot någon som arrangören anlitar för att medverka vid resans genomförande.
8.3 Pass, visum, hälsobestämmelser m m
Innan avtal sluts skall arrangören eller återförsäljaren på lämpligt sätt informera resenären om sådana hälsobestämmelser som blir tillämpliga under resan samt, i den mån det har betydelse för resenären, om vad som gäller i fråga om pass och visum för medborgare i stater inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Resenären är dock själv ansvarig för att iaktta nödvändiga formaliteter för resans genomförande, som t ex innehav av giltigt pass, visum, vaccinationer, försäkring. Resenären är själv ansvarig för alla kostnader som uppkommer på grund av brister i nämnda formaliteter, t ex hemtransport i följd av avsaknad av pass,
8.4 Avvikande från arrangemanget
Resenär som efter det att resan påbörjats avviker från arrangemanget är skyldig att meddela detta till arrangören eller till dennes representant. Resenären skall senast 24 timmar före av arrangören uppgiven återresetid kontakta denne för kontroll av uppgifter om hemresan.

9. Tvistlösning
Parterna bör försöka lösa tvist som gäller tolkningen eller tillämpningen av avtalet genom förhandlingar. Om parterna inte kan enas, kan tvisten prövas av Allmänna reklamationsnämnden eller av allmän domstol.   LÄS DE SÄRSKILLDA VILLKOREN

 

BOKA MIAMI BEACH NU

KLICKA FÖR ATT KOMMA TILL VÅR BOKNING