MIAMI BEACH: THE SETAI

Setai är ett av mina favorithotell på South Beach, Miami. Det vackra, designmedvetna hotellet har varit öppet i omkring sju-åtta år nu, men det har fortfarande den berusande pulsen av något helt nytt.

Kändisspottingen på The Setai är dessutom i en helt egen klass, även med Miamimått mätt. Senast tog X-Factor USA med sina domare och medverkande över hotellet, när de spelade in en del av programmet i Lenny Kravitz lyxdesignade inspelningsstudio på hotellets ”källarplan”. En studio där även stjärnor som Jay-Z och Chris Brown spenderat mycket tid.

Simon Cowell beslagtog givetvis det bästa rummet under vistelsen, (faktum är att han sedan sagt att han inte kommer att bo någon annanstans i Miami) nämligen den otroliga fyrarums takvåningen komplett med takpool, jacuzzi-a-go-go, flygel och en vinkällare. Om du inte har råd att släppa $ 30,000 per natt från din plånbok så finns det ytterligare 86 ultra-chica sviter att välja mellan. Alla har spektakulära fönster från golv till tak som ger utsikt över staden eller stranden (eller båda om du har tur) och erbjuder designade sängar och badkar i svart granit, regndusch, 50 ”tv, Bose-högtalarsystem och Illy kaffemaskiner. Varje gäst är också försedd med en underbar strandväska, sandaler och saronger. Fabulous.
Höjdpunkterna 
The Setai är ett knock-out-hotell. Från den minut som du går igenom den fantastiska Art Deco-exteriören (samma som en gång var The Dempsey Vanderbilt Hotel) möts du av en helt annan South Beach atmosfär. Det finns inga pastellfärger och ingen överprålig inredning här, istället har  The Setai valt en cool asiatisk estetik och därmed hittat helt rätt. En lugnande palett av polerat trä, honungsfärgade stengolv och perfekt placerade konstverk blandas med inslag av havre och orange – inklusive en fantastisk uppvisning av 500 bärnstensliknande rosor. Det säger mycket om ett hotell när du bara inte vill lämna rummet, även med en stad så spektakulär som Miami utanför dörren.
Spa
Spat på The Setai,  har samma fridfulla Sydostasiatiska vibe och är en intim, lugn och elegant plats. Ryggmassagen ”Ila Kundalini”, som innebär att man arbetar på ryggraden för att häva uppkomsten av blockeringar orsakade av negativ energi och stress är en absolut favoritbehandling. Nu är jag inte säker på om mina chakran har rengjorts eller någon annan slags inre magi har gjort sina trick, men jag ville somna efter fem minuter och det kändes underbart när jag försiktigt vaknade ur min slummer en timme senare. Den perfekta pick-me-upen innan en natt på stan.