OM JONAS

jonas-pa%cc%8a-bro-selma-spa

BY JONAS HEDQVIST är grundat av Jonas Hedqvist. Född i Munkfors, utbildad i Göteborg, Stockholm och Paris följt av många år med USA som sin fasta punkt i tillvaron. De senaste åren har ”hemma” varit Malmö men med hela världen som arbetsplats.

Sin artistutbildning fick han på Balettakademiens yrkesskola. Parallellt med roller på musikalscenerna, turneér som soloartist och flera singlar med topplaceringar på hitlistorna, väcktes även ett annat intresse till liv.  Jonas passion för hälsa, wellness och personlig utveckling växte sig allt större och detta tillsammans med en stark entreprenörsanda och ledordet ”Just Do It!” ledde Jonas snabbt in på nya banor. Mycket snart hade Jonas ena benet i artistbranchen, andra i träningsindustrin och huvudet fullt av strategier för hur man genom kreativa projekt med allt från skolungdomar till höga företagschefer, skulle tvinga jantelagen på knä för att låta varje individ äga rätten till sin egen framgång och lycka.

Jonas karriär har, som många andras, varit kantad av både toppar och dalar. Efter bara en bråkdel av sin utbildning på Balettakademiens yrkesskola ställde läkarna ett ultimatum: ”Sluta dansa eller riskera ett liv i rullstol”. Jonas, knappt 18 år gammal, var fast besluten att det var tvungen att finnas fler möjligheter än så och valde att gå sin egen väg sökandes efter alternativa behandlingsformer och genom att börja utforska sin egen kropp och fysik i detalj. Samtidigt började han studera träning, hälsa och vidareutbildade sig inom både musikalteater, pedagogik, interpretation, entreprenörskap, fitness, spa, PT och ledarskap.

Vid 21 årsålder startade Jonas sin första Musikalartistutbildning ”Stagecenter” i Göteborg och utexaminerade några av dagens största musikalartister och skådespelare. Inte visste han mycket om att leda en verksamhet med hundratals elever och nära tjugo anställda, men lite övning hade han säkert fått efter att som 14-åring initierat, startat och byggt upp den lokala fritidsgården för att sedan året efter, i årskurs 9 starta och driva ortens populäraste sommarcafé. Två år senare flyttade han till Stockholm och startade ett produktionsbolag och producerade några av landets största nöjesproduktioner det året. År 2000 valdes han till ”Mr Gay Sweden 2000” och fick sin egen ”krog i krogen” på nöjespalatset TipTop i Stockholm och en egen krogshow.  Jonas debutsingel ”I am What I am” kom året därpå och utsågs till världens första officiella pridelåt. År av turneér, studioinspelningar och framträdanden i främst Sverige och USA följde och med det både topplisteplaceringar, nomineringar och utmärkelser. Allt detta samtidigt som Jonas fortsatte undervisa, instruera och resa jorden runt för att inspirera och motivera människor till att våga leva sina drömmar.

Sedan flera år tillbaka kombinerar nu Jonas sitt artisteri med att utveckla koncept inom träning och wellness samtidigt som han coachar människor, både individuellt och i grupp, till att nå sina drömmars mål. På fritiden målar Jonas gärna och skriver artiklar, bl.a. för resemagasinet RES.

Sedan september 2016 är Jonas anställd som spachef med ansvar för den kreativa utvecklingen av Sveriges första, och ännu största, sparesort: Selma Spa.

[separator type=”thin”]

KORTARE RESUME:
BY JONAS HEDQVIST är grundat av Jonas Hedqvist. Född i Munkfors, utbildad i Göteborg, Stockholm och Paris följt av många år med USA som sin fasta punkt i tillvaron. De senaste åren har ”hemma” varit Malmö men med hela världen som arbetsplats. Sin artistutbildning fick han på Balettakademiens yrkesskola. Parallellt med roller på musikalscenerna, turneér som soloartist och flera singlar med topplaceringar på hitlistorna, väcktes även ett annat intresse till liv.  Jonas passion för hälsa, wellness och personlig utveckling växte sig allt större och detta tillsammans med en stark entreprenörsanda ledde Jonas in på nya banor. Sedan flera år tillbaka kombinerar nu Jonas sitt artisteri med att utveckla koncept inom träning och wellness samtidigt som han coachar människor, både individuellt och i grupp, till att nå sina drömmars mål. På fritiden målar Jonas gärna och skriver artiklar, bl.a. för resemagasinet RES.

By Jonas Hedqvist verksamheter bygger  alla på 4 grundpelare:

  • FYSISK AKTIVITET
  • MENTAL AVKOPPLING OCH FOKUS
  • PERSONLIG UTVECKLING
  • KREATIV FÖRKOVRAN

WELLNESS, FITNESS & HAPPINESS